Namnlös + exempellös fisklycka

Mar del Plata liknar nåt europeiskt, kanske exjugoslaviskt, eller nån ruffigare del av Miami. Vitt och backigt och storstadsfräsigt vid havet, överexploaterat men ändå fint.

I industrihamnen får man fråga många och passera ensliga busshållplatser och rondeller innan en liten gata med fiskkrogar och fiskbutiker dyker upp från ingenstans.

Alla fiskar och skaldjur HELT nyfångade. Allt för NOLL pengar. Ingredienserna till denna måltid kostade ca 30 kr. Chockerande även för mitt argentinska sällskap.

Olivolja extra virgen + torkad chilifrukt + vitlök + persilja + salt.

En fisk. Vet nån namnet? Den var väldigt, väldigt god.

Blåmusslor. Slängde i dem på känsla, efter kanske 10 minuter och en vändning. Vitt vin + locket på. Musslorna ska inte ha mer än fem.

Vi var trötta på bröd den dan så jag gjorde klyftpotatis av sötpotatis. Hade ingen aning om ifall det skulle funka. Det gjorde det. De blev urlakade och mushiga men alldeles, alldeles underbara. Fort gick det också, kanske 20 min. Obs att snittytorna blir grönsvartaktiga av kontakt med luften, snabbare än potatis. Vatten med citron fixar, tror jag (hade så bråttom att jag struntade i).

Vinet köpte vi under disk. Man inte får sälja alkohol efter klockan 21. Så i snabbköpet släcker de helt enkelt lamporna i den avdelningen och vägrar slå in vinet i kassan, utom ifall ingen ser, då kan det gå bra ändå. Damen i kiosken som sålde vinet till oss sa åt oss att ge fan i att skramla med kassen på gatan utanför + ta med ryggsäck nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s