Vad ska jag tröstäta?

Det har varit mycket att tröstäta för under senaste tiden. Biscottis kändes som de ultimata tröstätarkakorna. Små, goda, lätta att baka, snygga.

Jepp, det blev två sorters, ingen med choklad men båda med nötter.

Nötter är lyxigt på något vis, känns exklusivt. Har du svårt att välja, sväng inom mataffären till vänster om Kaffebaren. De har alla nötter du kan tänka dig, så köp på dig en massa småpåsar.

Pinjenötter har de bakom disken.

– Vi har två sorters pinjenötter.

– Jag ser det. Pinjenötter normalstorlek och pinjenötter gigant.

– Giganterna är från Kina. De andra, de bästa, är från Afghanistan. Vilka vill du ha?

– De bästa.

Biscottis med saffran och mandel ca 30 st

100 g smör / 1 g saffran / 2 ägg / 1,5 dl strösocker / 5 dl vetemjöl / 1,5  tsk bakpulver / 1,5 dl sötmandel

Ugnen? 175 grader

Smöret? Smält det med saffran och rör ned äggen.

De torra ingredienserna? Blanda ihop dem med skållad, hel mandel.

Nu då? Blanda ihop allt, forma 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Hur länge? Cirka 25 minuter.

Och sen då? Sänk temperaturen till 125 grader. Ta ut längderna och skär dem biscottistyle. In med dem i ugnen igen och låt dem torka där i cirka 15 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s