Älgskavsgryta efter svampfynd i Fyledalen

Det är inte mycket som är så coolt här i livet som att plocka svamp och bär. På väg hem från fetaste bröllopsfesten i Uppsala åkte vi genom Smålands skogar. Utanför Bullerbyn stannade vi och hittade massor av blåbär.

Några dagar senare i Fyledalen utanför Tomelilla var det dags för svampjakt. Icakassen var sjukt tung efter en timmes plockande av brunsopp, som vi trodde var Karljohan men soppen var faktiskt inte fy skam.

Skavgrytan gjorde vi så här:

Stek lök och skav ihop, blanda ned grädde, enbär, timjan, några skvättar calvados och rödtjut, och sedan i med svampen som du stekt i torr panna med hög värme så vätskan försvinner.

Till detta blev det pressad potatis och gräddkokt savoykål med äpplen och vinbär från trädgården.

Coolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s