Berlin is calling – för femtielfte gången

Mer mattips från staden jag aldrig tröttnar på.

1. Stället Monsieur Vuong på Alte Schönhauser Str. 46 serverar den bästa vietnamesiska maten jag har smakat utanför själva Vietnam.

Jag åt galet god anka som var strimlad i bitar ned i en nudelsallad med massor av cashewnötter. Detta sköljdes ned med ananas- och vodkadrinkar, fullproppade med färsk mynta.

Maten glömde jag som vanligt att ta bild på, kommer alltid på det när den värsta hungern har stillats och då är den inte särskilt bildvänlig, men kika in på hemsidan som finns länkad här ovanför.

Utanför stället ringlade sig värsta kön under hela tiden vi satt där, men den betades av rätt snabbt så misströsta inte.

2. Foccacceria på Fehrbelliner Straße 24 är det ultimata matstället dagen efter en utekväll i Berlin. Frukost intogs här klockan 15  efter klubbnatt i Kreuzberg. Tips från coachen; beställ minst två slices vardera, och missa inte den med salami.

3. Bästa hängstället är definitivt Altes Europa på Gipsstraße 11. Det här är ett ställe som känns som taget från en snygg fransk film. Sitt och läs, dagdröm att det är din egen bar och restaurang, spana på folk eller ät en bit plommonpaj, allt funkar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s