Helt vanlig söndag i Skåne

Packade in Marie, Madde och Fatima i farfars bil och körde till Kåseberga. Var tvungen att tanka på vägen. Det var roligt.

På Ale stenar åt vi Pan bagnat, världens godaste macka. Tunt skivad gurka och sommarlök rördes ner i en tjock dressing på olivolja, sherryvinäger och mycket dijonsenap. På bröden breddes tapenade, sedan gurkblandningen, tonfisk, tomater och skivat ägg. Toppen på brödet hade jag gröpt ur så att all fyllning skulle få plats och gegga till surdegbrödet som var en dag gammalt och lite segt.  Vegetarianen fick tunna skivor gurka, tomat och fetaost, och lutenica i toppen.

Jag hade bullar bakade på brödmartins superbra recept, fyllda med smör, nyriven kanel 0ch vaniljpulver (ni vet det där man köper i en liten glasburk, som faktiskt är bra). Fast de hade varit frysta smakade de som bästa bullarna nånsin, havet var helt kristallblått och fåglar och människor i segel gled omkring på vindarna.

Vi köpte sill och makrill och must och körde hela vägen hem igen. Jag varvade ihop en potatissallad på kall nypotatis, massa dill, tunnskivad gurka, yoghurt och den polska pepparrotvispen jag fick av Kinga i födelsedagspresent. Åt med makrillen.

Två sekunder efter att den här bilden är tagen välte jag ut rabarbersaften över Davids dator och hela bordet. När vi kom in i vardagsrummet igen efter att ha räddat datorn stod katten Kokos och slickade på fisken.

Lukas gosade med en sko.

Har ni märkt att internet har varit lite sönder idag? Och Skunk ska läggas ner, det är deppigt. Men flädern blommar igen, det är faktiskt tröst.

One response to “Helt vanlig söndag i Skåne

  1. Jag va också vid Ale stenar och köpte tångbröd på Vendels. Med tång i. Sååå hippie. Men inte dumt faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s