Man kan alltid lita på Jamie

Det var vår för ett tag sedan här i Malmö. Det kan man inte tro nu när sibiriska vindar har dragit över staden under den senaste veckan.

Iallfall, skulle fixa första middagen med min killes föräldrar. Å ena sidan vill man inte göra för mycket, samtidigt måste man ju stajla lite…

Vi körde på vårtema: Sparris, lamm och rabarber. Det blev en fullträff. Måste skryta lite.

Balkanvännerna på hörnan hade ingen lamm, så jag var otrogen och drog bort till köttbutiken bredvid China market.

Lammracksen gjordes som senast, med marinad från himlen som du hittar här

Sedan en ljummen sallad på hela bulgur, älskar dem, blir inte en grynig massa som det lätt blir av couscous, och det är fint tuggmotstånd. Ner med ruccola, och grillad sparris, valnötter och riven gruyère. Olivolja, salt och peppar, du är hemma.

Till detta en salsa verde, som kommer från Jamies ”Hemma hos Jaime”. Underbart god men måtten stämde inte alls så hacka ihop följande:

stora kapris

sardeller

vitlök

saltgurkor

färsk basilika

färsk mynta (mycket, så satans gott ihop med lamm)

Hacka ihop det och lägg i skål. Häll på olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap och smaka av med salt och peppar.

Sedan, efter det paradnumret som verkligen gick hem, var det dags för rabarbern.

Koka upp rabarber, strösocker och saft från en halv apelsin så att det blir en göttig kompott.

Under tiden, stek på smördegsplattor som du kavlat ut och skurit i trekanter och siktat med florsocker och kanel.

Lägg på kompotten på plattorna, droppa sedan lite naturell yoghurt som du blandat med rivet apelsinskal och ca 1 msk flytande honung.

Tack Jamie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s