Köttfisk

Älsklingskollegerna K & E led av femte dagens restleda efter sin traditionella vårskål. Jag erbjöd mig att göra något åt det. K räknade upp resterna. Jag minns inte allt, skrev en lång lista. Ritade en triangel mellan paprika, rökt kött och sockerärtor. Skrev VIT FISK i triangelns mitt.

Köpte färska sejfiléer på Hemköp, som ju ligger helt bra till igen. Under fisken olivolja, vad som fanns av rödlök, squash och paprikan dårå. Ovanpå den rökta grisen. Salt förstås.

Försökte googla fram hur man skulle göra med fisken, det stod om innertemperaturer och grejer men allvarligt, det går ju inte att lita på, hur vet man att nålen är i mitten? Körde 175 graders ugn, tog ut och kollade om fisken var klar flera gånger, det var den nästan efter ca en kvart. Då slängde jag på strimlade sockerärtor och lite mer olivolja och brassade på värmen så att grisen fick lite knaster och gav smak åt fisken.

”Jaha köttfisk, det kunde man inte tro” sa K & E entusiastiskt. En lågmäld succé kan man säga. Jag tyckte det var gott. Sej är faktiskt löjligt god bara den är färsk. Ofta rätt billig också, förmodligen för att folk inte köper därför att de tänker på grå håriga frysblock, ryyyys.

Till fick vi andra rester: filodegspaj med spenat och fetaost och en jättegod sås som kanske var liutenica utblandad med tjockyoghurt, måste kolla med kocken.

4 responses to “Köttfisk

  1. Fisken klar?
    2 enkla sätt
    -försök dela på lamellerna med två händers fingertoppar. När det går behövs ingen mer värme
    – kolla med sticka som Du gör med potatis.
    Klart när stickan går igenom utan motstånd

  2. Jamen precis. Man ser ju när fisken är klar, lönt hålla på med termometer.

  3. Man kan linda bacon om småbitar fisk också, blir hejans gott!

  4. Gott! Kombon lax och prosciutto är också väldigt läcker. Prova att grilla det!
    http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/06/saltimboccalax.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s