Fejksmak

Man hinner inte alltid puttra gryta i sju timmar för att få till bästa smaken. Häromdagen när jag skulle göra köttfärssås på lammfärs fanns typ 20 minuter. Och det blev bra ändå.

Såhär gör man. Fräs lök och vitlök. Bryn lammfärs på hög värme. Häll i en burk muttitomater och en jättestor skvätt vin. Dra i timjan och rosmarin. Låt puttra fem minuter. Sedan tricket: rostad aubergine som man råkar ha i kylen. Några deciliter kokta pulinser som följde med i farten. Koka tio minuter. Smaka av med surt, salt, sött och peppar. Sedan pasta och lite riven marzolino på. Faktiskt gott med den lite friskbittra osten till rökig, fet auberginefärs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s