Arrabiata

Jag gillar iofs Barillas arrabiata på burk. Men det är lite dyrt och ja, tråk. Man kan göra själv. Jag har lärt mig av Jamie Oliver.

Arrabiata

4 röda chili
olivolja
3 vitlöksklyftor
5 sardeller
2 burkar muttitomater
1 dl tomatpuré
minst 2 små torkade, starka chilisar
1 msk paprika
socker, salt, peppar, vinäger

Gör så här:

Häll massor av olivolja i en bra gryta, typ en le creuset. Picka lite hål i chillisarna och lägg i, svag värme. Vänd några gånger tills de är mjuka och oljan luktar chili. Häll av det mesta av oljan, spara den till annat. Lägg ner sardeller och vitlök och fräs sakta. Blanda ner tomater, tomatpuré o kryddor. Koka länge på svag värme. Smaka av med socker, salt, peppar, vinäger. Och mer chili förstås. Det måste vara jättestarkt.

Är med god pasta, helst penne. Och egentligen ska man väl inte ha något till, men jag gillar broccoli och fetaost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s