Tacksam med lammracks from heaven

Har man haft ryggskott och inte kunnat sitta eller ligga på ett par dygn, plus en hosta som kastat runt ryggkotorna är man glad över att ha en tålmodig vän som är en klippa i alla lägen. Finns det bättre sätt att visa sin tacksamhet än genom att tillaga lammracks from heaven? Nej, just det.

Lammracks inhandlades från kötthandeln bredvid Metro, där man kan öva på kroatiska, måste börja hänga där och slipa uttalet.

Innan marinad:

Efter marinad:

Marinaden är från Monikas bästa menyer, och Monika är Monika Ahlberg, som en gång i tiden drog i gång Rosendahls trädgård i Stockholm.

Hennes kokböcker är grymma, sjukt inspirerande med enkla och bra recept, och mängderna stämmer också.

Marinaden bestod av:

olivolja, dijonsenap, flytande honung, många vitlöksklyftor och saft av lime.

Jag slängde på en gäng rosmarinkvistar också.

Till lammracksen blev det potatismos med lite smått och gott i. Jag rev ned lite citronskal och parmesan. Det är gott med linser också, så som man kan få det på Tempo.

Sedan en slags balsamico-rödvinsås med allt möjligt i, vitlök, pytteliten bit av enbär, socker, schalottenlök, ja ni vet, man provar sig fram med det söta och syrliga och reducerar ned det.

Sjukt gott. Alla var tacksamma, utom kanske lammen i så fall.

Annonser

One response to “Tacksam med lammracks from heaven

  1. Pingback: Man kan alltid lita på Jamie « pre-tequila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s