Chokladkaka med kokostäcke

Den dummaste kommentaren jag vet är den här: Jag förstår inte hur du hinner.

I mitt liv kommer den oftast i tre sammanhang. När jag bjuder på kakor och råkar berätta saker som att jag har provbakat receptet ett trettiotal gånger för att komma på det ultimata. När jag pratar om alla tv-serier jag följer och gärna ser om flera gånger för att hitta nya nyanser. Och när jag pratar om olika internetrelaterade saker, typ bloggen och twitter.

Jag har slutat förklara för det är så fånigt. Folk med normala fritidsintressen får aldrig stå till svars för att de typ hinner läsa böcker eller leka med sina barn.

Det där med twitter och så gör mig mest irriterad, för det är oftast bara en undanflykt från folk som inte orkar lära sig och därför bara håhå, jag föstår inte hur du hinner med all den här tekniken. (Förresten har någon haft tid att googla sig hit på ”Daniel Persson Malmö” idag, två gånger till och med.)

Och folk som tittar på vanliga dammtv:n måste ju slösa mycket mer tid på allt tablåschemaläggande och zappande. Jag bara slår på det program jag verkligen vill se och när det är slut så är det.

Som Glee. Det har börjat svajigt, men jag fortsätter titta, för höjdpunkterna är fantastiska. (Serien är lätt värd att titta på bara för komma ut-storyn i avsnitt fyra.) Titta till exempel på det här. Det tar 5,43, ungefär lika lång tid som att vika ihop de rena kläderna istället för att bara knöla in dem i garderoben.

Idag har jag bakat en kaka som jag har funderat på i tio år, sedan konditorn där jag jobbade gjorde den en enda gång och jag blev dödsförälskad. I kakan, inte i Marie. Ja, jag har haft tid att tänka på den i tio år. Jag sminkar mig inte, därför har jag ett par minuter över varje dag att lägga på kaktankar. Jag hittade av en slump ett recept i Plaza interiör. Ja, jag hinner läsa inredningstidningar, eftersom jag aldrig lägger tid på att diska.

Chokladkaka med kokostäckekaka

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
salt

40 gram smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 gram kokos

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält första smöret. Vispa ägg och socker. Rör ner mjöl, salt, vanilj, kakao och sist det avsvalnade smöret.

2. Bred ut kakan tunt i en fyrkantig form, stor som en halv långpanna typ. Grädda 10-15 minuter. Den ska ha stelnat på ytan men inte vara bakad inuti.

3. Koka resten av ingredienserna på låg värme i fem minuter. Bred över kakan och sätt in i ugnen tills kokosen har färg. Skär i små fyrkanter och förbered dig på sockerchock.

Annonser

7 responses to “Chokladkaka med kokostäcke

 1. du är genial och word på allt utom teveserierna. jag fattar inte hur du hinner teveserierna.

 2. Det är jag som diskar så att Maggie slipper.

 3. Jag vill citera Nigella-”Problemet är inte alla som lagar mat-det är alla som inte gör det”. Den lilla extra tid som vi lägger på att laga mat från grunden är jag övertygad om att vi har igen hälsomässigt. Dessutom är ju matlagning en skön terapi-ruskigt avstressande.

  Jag har fått frågan om det inte är jobbigt att göra veckomatsedel och då svarade jag ”iaf mindre jobbigt än att ställa sig frågan vad jag ska äta till middag varje kväll”

  Fortsätt med ditt sätt att verkligen njuta av saker-det behövs.

 4. Hittat hit. Älskar mat och text om mat = tack för bloggen. PS håller med i allt ovanstående. Inklusive tv-serierna. Jag ser alltid alla tv serier. senaste avsnittet. alltid. datorn. Fungerar hur bra som helst.

 5. Åh – gillade detta.

  /viktoria

 6. du har rätt! och I can relate. när de undrar hur du hinner baka och laga mat, så frågar de mig ”hur hinner du med att inte göra någonting någonsin?”, men det bryr jag mig inte om att svara på. inner inte. (bäst du bjuder mig på middag igen snart, för jag lagar inte mat just nu. kram)

 7. Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
  Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept

  Fin blogg förresten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s