Blåbärsdessert

Vallmomadeleiner. Vallmomadeleiner. Vallmomadeleiner. Vallmomadeleiner.

Det låter så fint. Med blåbär och söt, lättvispad grädde till.

Jag har varit helt galen i blåbären på torget de senaste veckorna. Jag vill ha dem i desserter, men färska. Toppa citronpajer, eller kanske den här Martha Stewart-favoriten. Eller till vallmomadeleiner då.

madeleiner

blåbär

Vallmomadeleiner
(10 mellanstora)

175 grader

2 ägg
75 g strösocker
1 vaniljstång (fröna)
zest från en ekologisk, tvättad citron
75 g mjöl
1 tsk bakpulver
80 g smält smör
2 msk blå vallmofrön

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Vispa ägg, socker, citronzest och vanilj. Sikta ner mjöl och bakpulver. Vispa samman, bara till det blandas. Rör ner det smälta, avsvalnade smöret och vallmofröna.

2. Fördela smeten i formen. Baka i 10 minuter, eller tills de är genombakade och har lite färg.


Annonser

7 responses to “Blåbärsdessert

  1. Jag vill också ha! Måste köpa formar nu tror jag.

  2. Ska jag prova, gillar vallmofrön och citronskal. Har aldrig bakpulver i maddisarna, vispar smeten som en dåre istället.

  3. fy farao vad fint. underbar sockerskål, fynd på loppis eller?

  4. Jessica: Varför?

    Linda: Haha, lagerhaus. Finns liknande på Åhlens också.

  5. Pingback: Eftermiddagste för två och dagens Möllevångstorget — Exkursioner på Taffel.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s