Femstegsraket-fest

Ni vet vanliga fester. Man hamnar i köket med nån som jobbar med IT, som ska förklara sitt jobb, och plötsligt är klockan jättemycket och man har inte hunnit prata med nån annan. I går hade vi en annan slags fest, som bytte miljö och tema varje timme. Mycket bra, för själva festen blev ett fint samtalsämne under själva festen. Bara i Malmö sa nån. Alla bodde på samma gata, så är det inte i andra städer. Fast vi fuskade lite för vi bor på gatan bredvid.

julia

Vi började hos Julia. Med jordgubbsdrinkar och berry-tema på Spotify. Det var innan alla kände varandra, så folk hälsade artigt och ställde vad gör du-frågor + att vi som jobbar med samma sak hade är du fast eller vikarie eller inlasad eller frilans-diskussionen ett tag. Den är aldrig rolig för gäster som inte är journalister, men förvånansvärt spännande för oss andra.

paj

Vi åt urgod spenatpaj som hon i svart hår som är kompis med paggan på Facebook hade gjort. (Ni somläser och vet namn kan väl kommentera så ska jag uppdatera.) Sen gick vi.

maggie

Till mig och David. Vi gick femton minuter före för att förbereda. Jag var tidsoptimist och tänkte att jag skulle hinna rulla femton färska vårrullar och fritera dumplings innan de kom, men det hann jag så klart inte. Gjorde inget, fritera på fest är ett oväntat partytrick, bättre på förfest än efterfest för det kan ju va farligt. Asientema med japanska Capsule och Perfume. Vi gjore en gul drink, med mangojuice, apelsin, citron och rom.  Mmmm. Sen gick vi.

johan1

Till Johan som tillsammans med Daniel Persson hade kuba-tema på det otroliga köksbordet. Egentligen ett ritbord som man kan höja, sänka och tidigare kunde vinkla. Men Johan bröt av grejen man vinklar med när han åt frukost. Plötsligt lutade bordet och filmjölk och allt rasade ner mot Johan som desperat försökte hålla allt på plats. Fick filmjölen i knät. Kanske.

drinkar

Drinkarna var röda och spritziga med socker runt kanten.

fankal

Johan, som förresten borde gästblogga (då skulle bilderna bli fina också), hade gjort tunt skivad fänkål med parmesan, flingsalt och ”olivolja som är så god att man kan dricka den ur flaskan”. Korv till, inga vegetarianer var med, yes! Både Mikael Funke och Julia Svensson skämtade om att fänkålen var lök. Jag fattade inte skojet nån av gångerna utan rättade mycket allvarligt ”det är faktiskt fänkål”. Sen gick vi.

paus3

Till vardagsrummet och hade paus. Vi bläddrade i böcker och pratade om Daniel Perssons surfingbrädefilm. Sen gick vi.

white-russian

Tillbaks till köket där han i röd tröja och han i hängslen hade gjort ryskt tema. White russians i snö och ryska nationalsången på Spotify. Mycket fint ihopråddat på vägen från hus ett och två eller nåt. Sen gick vi.

alexolovisa

Till Lovisa och Alex och åt kladdkaka och fick kaffe. Vi drack hallonmojitos och dansade till balkanmusik, rullade cigaretter i köket osv. Sen gick vi.

vinden

Upp på vinden i Lo & Alex trippeletagelägenhet där det var tema hårdrock: folköl och ostbågar. Sen gick vi.

Till efterfest hos Julia, alltså samma ställe som vi började på. Med snöbollskrig på vägen. Sen gick jag hem.

Många prisbelönta fotografer var med, men mina mobilbilder blev inte bättre för det.

6 responses to “Femstegsraket-fest

  1. Fan fan fan vad jag ångrar. Jag borde tagit trippeldos pillrena o linkat med.

  2. Vem på festen var det som borde gästblogga? Det är en bra idé, har försökt få Sara Nylund att blogga om sin bakmani, det har gått sådär, får försöka igen.

  3. Johan Bävman alltså.

  4. Kul! Klart han ska gästblogga! Blir det några bilder av dina marsipanrosor? Det skulle vi ju ha webbtv på, så du kan visa hur man gör!

  5. Ja, hurra för coctailkryssningar på Möllan!

  6. ÅH jävlar vilket bra tema!

    Minns för övrigt när det skulle friteras på nån slags efterfest hos er i Gbg. Lite farligt men gick bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s