Dubbellagad fläskkarré med plommonsås

Igår när vi kollade på ”W” (och åt sesambröd, hommous, grillad, marinerad zucchini, oliver, tomatsalsa, chips, två sorters ben & jerrys, fikon, vin, folle, te, kaffe) slängde jag in en bit fläskkarré i ugnen inspirerad av Lisas recept.

Idag stekte jag den i tärningar med ljus soja, sambal oelek, mycket vitlök och ingefära. Det blev urgott: krispigt, mjukt, salt och starkt. Vi åt med hårdstekta haricots verts kryddade med vitlök, fisksås och soja + ångkokt kinesisk broccoli med sesamolja + plommonsås. (annat på bilden: ris och min tumme.)

ja

Det känns väl inte riktigt som plommonsäsong, men på Möllan har det varit det hela veckan.

Plommonsås för två

4 plommon
1 stjärnanisstjärna
1 liten, extremt finhackad vitlöksklyfta
lite smulad, torkad chili
1 tsk finhackad ingefära
1-2 msk socker (behöver justeras beroende på syran i plommonen, jag vill ha min sås rätt söt)
1 stor tsk kinesiskt vin
salt
1 tsk ljus soja

Skär plommonen i centimeterstora bitar.  Blanda med resten och låt koka ihop en halvimme eller så, tills bitarna blivit sås som tjocknat. Smaka av med mer socker eller salt eller surt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s