Siciliansk apelsinbok räddar frusna lemmar

Jag hade nog kunnat förfrysa många kroppsdelar under morgonrapporteringen av branden i Skanör. Jag är rätt säker på att anledningen till att blodet inte helt slutade pumpa runt var att jag fullständigt har grävt ned mig i boken En apelsinlund på Sicilien: svenska drömmar, ett oväntat arv och en magisk ö av Eva Clementi (efternamnet borde rimligtvis vara taget …)

Läs den och tryck i dig apelsiner så överlever du även denna vinter.

Tror kanske, har inte kommit så långt ännu, att den även behandlar blodapelsiner som Lisa bloggar om på Taffel.

Ett lätt recept på sallad med apelsin som funkar till exempelvis kyckling är detta:

Skär apelsiner i tunna skivor och lägg ut på ett fat.

Strö över bitar av fetaost.

Skär supertunna ringar av rödlök och lägg över.

Släng på ett gäng grovt hackade valnötter

Fan av stora kapris? Passar utmärkt det med.

Lite salt och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s