Nötknäckkola med choklad

Ett nigellarecept reviderat till oigenkännelighet. En väldigt god, otraditionell, kletig, knäcksmakande godisbit.

godis

Nötknäckkola med choklad

(ca 30)

200 g smör
1 burk (397 gram) kondenserad mjölk
2 dl nötter (jag tog pistage, pecan och jordnöt, men man kan också ta bara en sort)

150 g mörk choklad
fina små formar

Gör så här:

1. Smält smöret och rör ner mjölken. Sjud på låg värme tills det tjocknar. Fortsätt sjuda ca 15 minuter. Rör hela tiden. Skulle det bli bruna småsunkiga klumpar i smeten kan man sila bort dem, men rör man bara noga brukar det inte bli så.

2. Rosta under tiden nötterna i torr panna. Om de har skal, lägg i en handduk och gnid bort. Hacka någorlunda fint. Rör i smeten när den är tjock.

3. Häll upp i små fomar. Låt stelna i kyl en timme. Täck med smält choklad. Förvara kallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s