Fikon+choklad=fantastiskt

Jag gillar godis som ger en lika stor njutning att göra som att äta. 

Detta är ett recept på sådant godis.

Gör så här:

Koka upp 1 dl matlagningsgrädde. Ta kastrullen från plattan och bryt ned mörk choklad, mellan 100-200 gram 70%ig.

Rör ut chokladen så att allt smälter. De färgerna och konsistensen är obetalbar.

Blanda ned hackade fikon, hassel- eller pistagenötter, lite rivet apelsinskal (ca 1/2 apelsin) och saltade och rostade solroskärnor. Här vill man bara börja äta.

Lägg ut smeten på plastfilm och rulla ihop det och in med ”korvarna” i kylen i minst fyra timmar.

Skär upp i portionsbitar och pudra över kakao innan servering.

lstchoklad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s