Tårta till osten

Av fikon så klart. Ta en bit knäcke, lägg på ost, en skiva av tårtan och ringla över honung. Jag åt med getbrie och det var gott. Är lite osäker på ost, vågar inte rekommendera. Testa eller fråga. Eller googla.

Fikontårta
(4 små)

500 g torkade fikon
1 näve torkade aprikoser
2 nävar valnötter
1 skvätt portvin eller söt sherry

Gör så här:

1. Ta bort topp och botten på fikonen. Sax är bra verktyg. Mixa fikon, hacka aprikoser och valnötter. Rör ihop.

2. Pressa ner smulorna i formar eller små koppar. Häll över portvin eller sherry och låt sjunka ner. Ställ en tyngd över. Låt stå i rumstemperatur några dagar.

Annonser

2 responses to “Tårta till osten

  1. Det låter helt fantastiskt, ska prova till helgen.

  2. Jag tror att getost passar alldeles utmärkt till denna fikontårta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s