Fejktryffel

Det här är mitt enklaste recept. Någonsin. Men alla som äter dem blir förtrollade. Tryfflarna blir nämligen lena istället för torra, det är fint.

tryffel

Tryffel
(många)

300 g choklad (vit eller mörk)
1 brk kondenserad mjölk
1 msk smaksättning (sprit, grönt te, fruktjuice, yadda yadda)

nötter, strössel, vallmofrön, polkagrisar, riven choklad m.m.

Gör så här:

1.Smält chokladen. Alla kunniga säger att det ska göras i vattenbad. Jag brukar göra direkt på plattan, på lägsta värme och stänga av värmen när hälften har smält. Funkar finfint.

2. Blanda med kondenserad mjölk. Rör i smaksättningen.

3. Om du bara vill skära ut fyrkanter. Häll tryffeln i en form och sätt in i kylen. Om du vill rolla till bollar, släng in skålen några timmar tills tryffeln stelnat. Rulla sen först till bollar, sedan i nötter eller nåt annat fint.

Annonser

5 responses to “Fejktryffel

  1. Fiffigt de ska jag pröva. Jag gör en fuskchokladglass med kondenserad mjölk och den blir nog så god.
    Hälsar
    /Malin

  2. Alltså, en burk.. det är en väldigt oexakt mängd för en vara som kommer i burkar av olika storlek :).

  3. mm, det skulle vara fint med ett förtydligande av burkmängden, man blir ju sugen att prova 🙂

  4. 397 gram för att vara exakt. men det gör inget om man skulle råka äta några skedar av mjölken, man gör lätt det. och jo det ska vara den sötade sorten.

  5. Mkt fiffigt. Det kan hända att det blir en av recepten som bjuds på min glögg;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s