Drama: vatten över huvet?

Scenen: ett kök på Möllevången klockan 22.30 torsdag kväll.

Medverkande: hjältinnan (i trosor, strumpor, tisha och immiga glasögon) och många stora kastruller med mycket mat i. 

Manus: vår hjältinna hackar, skalar, fräser, rör om, etc samtidigt som hon nynnar med i soundtracket till Vicky Christina Barcelona (usel film!), städar lägenheten och läser några texter som hon inte hunnit ta itu med under dagen. Det hela slutar lyckligt med tre olika utsökta rätter som tillfredsställer de tjugo väntade gästernas olika smaker (med gris, utan gris, utan kött), ordning och reda, samt en lagom trött hjältinna som kryper i säng i rimlig tid så att hon orkar hänga med sina gäster imorgon. 

Action: vår hjältinna glömmer lammgrytan på spisen, så bönorna blir överkokta. Dessutom har hon hällt i för mycket vatten. Hon har också glömt salta. När hon ska förbereda auberginerna till den vegetariska rätten råkar hon grilla dem på högsta i stället för att baka dem, så skinnet går inte att använda. Det ger grytan en flegmatisk framtoning. Den tredje grytan bara luktar jättekonstigt, kanske beroende på fel rökt fläsk-sort. Trots att hon uppenbarligen inte fäster särskilt mycket uppmärksamhet på maten får hon inget annat gjort, förutom då att nynna med lite halvfalskt i Vicky Christina Barcelona.

Under fredagen jobbar vår hjältinna från tidiga morgonen fram tills gästerna kommer. 

Vad tycker publiken att hon ska göra?

Annonser

3 responses to “Drama: vatten över huvet?

  1. Köpa pizza och bjuda på sitt utsökta sällskap istället för på halvdan mat. Eller gör en möllanbuffé, en galen blandning av all take-outmat som går att finna runt möllan.

  2. Mm jag har också funderat på det. Eller så satsar jag helt enkelt på mer vin.

  3. Vi måste få veta hur dramat slutade. Jag värnar om de vegetariska gästerna-i deras situation hade jag varit nöjd om vinet var gott och smakerna välkomponerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s