Patriotisk fläsk

Så jag skulle köpa skor igår va. Var inne i en liten töntig butik på jakt efter de perfekta kängorna (mjukt skinn, fyra krokar, tio hål). De spelade Per Gessle och jag blev tvungen att springa därifrån. Istället för att lägga mig i fosterställning på golvet gick jag till hemköp, ställde mig i köttdisken och ringde farfar för att diskutera recept. Akut trygghetsbehov är lika med fläskpannkaka.

Hela min uppväxt satt jag på trappstolen bredvid spisen och såg farmor steka fläskpannkaka. Vanlig pannkakssmet. Rimmat fläsk. Tunna, krispiga pannkakor. Lingon och rårivna morötter (finns det kokrivna?). I panna, inte i ugn.

Idag hade jag med mig resterna till jobbet. Två personer sa ”äter du crepes, maggie”, en stirrade och sa ”det är som tunnpannkakor fast med fläsk i”, en annan sa ”och du äter plättar ser jag”. Alltså, är det göteborgarna som är helt knäppa eller är det bara i Skåne vi äter normal platt fläskpannkaka? Pannkaka med fläsk i, det hör ju vem som helst.
Jag blir så Skånepatriotisk när jag är norr om hallandsåsen. Hemma bryr jag mig inte om Skåne, jag bor ju i Malmö liksom. *hemlängtanshugg i magen*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s