Matporr: Carpaccio på innanlår

Putsa och skiva oxfilé eller annat riktigt fint nötkött i tunnast möjliga skivor.

Lägg mellan smörpapper och banka försiktigt med något stort, kanske baksidan av en stekpanna (med en gammeldags knögglig köttbank går köttet bara sönder). Köttet ska gå att suga i sig. Inga tänder.

Arrangera de genomskinliga skivorna där huden är som tunnast. Njut med en god olivolja och eventuellt några flingor salt.
I originalreceptet från Harry’s Bar i Venedig ingår faktiskt en tunn vit sås. Jag tycker bara den dödar köttsmaken.
Annonser

One response to “Matporr: Carpaccio på innanlår

  1. har nu RSS/märkt Din blogg.
    Blir intressant att följa den framöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s