Hot fudge sunday

Jag har bott i Göteborg i två veckor och ordvitsar redan. Förlåt. Det kommer att försvinna så fort jag flyttar tillbaks till Malmö.

I vilket fall. Efter lammfärsbullar med pasta och långrostade tomater blev det söndagsdessert. Vaniljglass efter det här receptet med hot fudge sauce och hackade rostade hasselnötter.

Hot fudge sauce

60 gram mörk choklad
50 gram smör
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
1 nypa flingsalt
ev 1 msk mjölk

Smält smöret och chokladen på låg värme. Rör i kondenserad mjölk och värm till just under kokpunkten. Smaka av med salt. Om du tycker att den är för tjock, spä med lite mjölk.

Vad du ska göra med resten av den kondenserade mjölken? Ringla över pannkakor, gör tryffel, en liten key lime pie, häll den i söndagskaffet, gör nigellas jordnötskolapaj, ät med sked, låt stelna i kylen och ha som sås till chokladglass, blanda två matskedar i havreflarnen, gör en kräm att lägga i makronerna, häll över citronkaka. Och så vidare, för alltid. Min favoritingrediens.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s