Involtini – aubergine med lammfärs

Lammet är så bra nu. Det firade jag med involtini. Den som bor i stad där man inte måste ta vagnen en halvtimme utanför centrum för att få tag på sumak bör ha det i färsen.

Auberginerullar med lammfärs
(4 pers)

2 auberginer
1 pkt feta
1 näve solrosfrön

Färs:
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
2 paprikor
400 g lammfärs
2 msk torkad mynta
1 msk paprikapulver
1 msk harissa
1 barnnäve russin
1/2 citron
1 litet knippe persilja
salt
peppar

Tomatsås:
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
400 g tomat på burk
salt, honung, tomatpure, timjan, vinäger, peppar

Gör så här:

1. 200 grader ugn. Skiva auberginen i 1/2cm tjocka skivor på längden. Pensla med olja och grilla på grillpanna eller i ugn. Grilla paprikorna tills skalet blir svart. Låt svalna i en plastpåse. Dra av skalet. Hacka paprikan. Fräs under tiden lök och vitlök, en omgång i stekpanna, en i kastrull.

2. Blanda i tomater i kastrullen, smaksätt, vänta med pepparn, låt puttra medans du gör resten.

3. Stek lammfärsen i stekpannan. Krydda och dra av från värmen. Blanda först nu i citron och persilja. I med hackad paprika och russin.

4. Rulla in färs i aubergineskivorna. Lägg i en oljad form. Häll över tomatsås. Smula över fetaosten och strö över solrosfröna. Gratinera i ugnen tills osten fått lite färg. Ät med grön grönsak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s