Hang-ups: Cidraie

Ni vet hur vissa driver sin omgivning vansinnig genom att lyssna på samma låt om och om igen. (Rihannas ”Take a bow” just nu.) Jag har likadana hang-ups på maträtter och vissa ingredienser. Just nu är det cidraie (hittas bredvid den läskiga xidern på systemet och har nummer 1806). Allt man köper på torget kan bräseras i den. Pasta med bacon och tomat, hmm, i med lite cidraie och lagrad getost! Jättebra. Jag tänker göra glass på den också bara för sakens skull. Bäst hittills är en kycklinggryta med sultanrussin, som påminner om min höst i Paris. Jag bodde ensam på vinden i Barbès och blev inte knivrånad en enda gång

Jag saknar Barbès-gryta
(Klar på nolltid, räcker till två hunriga och lite i frysen.)

100 gram rökt fläsk
2 klyftor vitlök (gärna färsk)
2 abnormt stora kycklingfiléer
1 flaska cidraie (33 cl)
hutt kycklingfond
1 klyfta färsk vitkål
1/2 dl sultanrussin
1 brk stora vita bönor
skvätt grädde (om man vill)
salvia

Gör så här:

1. Hacka vitlök. Skär kålen i 3×3 cm bitar. Skölj bönorna. Tärna fläsket. Skär kycklingen i mindre bitar (akta för salmonellan).

2. Fräs vitlök och fläsk i olivolja. Släng i kycklingen och bryn den. Dra i cidraie så att det täcker. Låt koka upp och hutta i fonden.

3. När kycklingen har någon minut kvar lägger man i kål och sultanrussin. Sist vita bönor. Tycker man att det behövs kan man skvätta i lite grädde.

4. Servera med ris eller liknande och salvia som landat i upphettad olivolja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s