Paj utan pajskal igen

Vad ska man egentligen med pajskalet till? Jobbigt att göra, rätt äckligt och passar inte in i nån av trenddieterna. Jag hoppar över degen, lite som i en Koko, men mer äggstanning typ. Det är ändå fyllningen man vill ha.

Spenatpaj

500 g fryst spenat
1 gul lök
3 klyftor vitlök
muskotnöt
peppar
salt
chili (bara om man har beroende, ananrs kan man låta bli)
6 ägg
250 g keso
några msk creme fraiche
150 g chèvre

Gör så här:
200 grader. Skiva lök och vitlök, stek i smör tills de är genomskinliga och mjuka. Lägg ner spenat och stek ett tag till. Lägg över i en sil och pressa ur vätskan. Krydda. Blanda ägg, keso och creme fraiche och vänd ner spenaten. Smöra en pajform. Lägg i röran. Smula och tryck ner chèvre. Grädda tills stanningen stannat och osten fått färg.

About these ads

4 responses to “Paj utan pajskal igen

  1. En god grej är skivad potatis istället för skal.

  2. Alltså blir inte en paj en gratäng per definition om man utelämnar skalet? om man gör potatisgratäng i ett pajskal så känns det lite som att det blir en potatispaj… men det kanske inte works both ways…

  3. Mer en omelett skulle jag nog säga. Jag brukar iaf inte ha ägg i gratäng.

  4. kan man göra omelett i ugn?

    jag gillar inte saker man kan/måste göra i ugn… ja har två kokplatter.. that’s it…. mer kokplattemat till folket!!! eller så fortsätter jag med råfisk i från kvartersbutiken (vilket e sweet stuff iofs)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s